Η άθληση αποτελεί έναν σημαντικό τρόπο ζωής που προσφέρει αμέτρητα οφέλη για τη φυσική και ψυχική μας ευεξία. Είναι επίσης γνωστό ότι η σωστή προπόνηση βελτιώνει την απόδοση, την αντοχή και την ευεξία μας. Ωστόσο, για  να εξασφαλίσει κάποιος τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση και να βελτιώσει σημαντικά την προπόνηση του χρειάζεται τα σωστά αξεσουάρ. Πώς όμως τα αξεσουάρ μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός αποτελεσματικού προπονητικού προγράμματος.

Ένδυση & Υπόδηση: Η επιλογή του σωστού αθλητικού υποδήματος είναι κρίσιμη για την προστασία των ποδιών και των αρθρώσεων μας. Επίσης, η επιλογή λειτουργικής και ανάλαφρης ένδυσης είναι σημαντική για την άνεση και την ελευθερία κινήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Υψηλής ποιότητας υλικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ιδρώτα από το σώμα, κρατώντας μας στεγνούς και άνετους.

Προστατευτικά είδη: Ανάλογα με τον τύπο της άθλησης, η χρήση προστατευτικών ειδών όπως κράνη, γάντια, επιγονατίδες και προστατευτικά γυαλιά μπορεί να είναι απαραίτητη για την πρόληψη τυχόν τραυματισμών και ατυχημάτων.

Μπάλες και εξοπλισμός: Για πολλά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις κ.ά., οι μπάλες και άλλοι εξοπλισμοί (π.χ. ρακέτες, μπαστούνια) είναι ουσιώδεις για την εκτέλεση της δραστηριότητας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων μας.

Ρολόι καρδιακών παλμών / Fitness tracker: Ένα ρολόι καρδιακών παλμών ή ένα έξυπνο ρολόι fitness tracker μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της καρδιακής μας συχνότητας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό μας επιτρέπει να διατηρούμε τον παλμό μας στον κατάλληλο στόχο για την αποτελεσματικότερη καύση λίπους και βελτιωμένη αντοχή, ενώ ταυτόχρονα μετράμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε και βελτιώνουμε αισθητά την ποιότητα του ύπνου μας

Ενυδάτωση και Συμπληρώματα διατροφής: Ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να ξεχνάμε στην καθημερινή της είναι ένα μπουκάλι νερού. Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για τη σωστή λειτουργία του σώματος και την αποτροπή της απώλειας υγρών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η πρόσληψη των σωστών βιταμινών και ιχνοστοιχείων που ένας αθλούμενος μπορεί να τα πάρει μέσα από σκευάσματα πρωτεΐνης και λοιπά άλλα. 

Η άθληση είναι μια υγιής και θετική δραστηριότητα για το σώμα και το μυαλό μας και για να γίνεται "παιχνιδάκι" χρειάζεται ο σωστός εξοπλισμός που φέρει και την υπογραφή του Λεπτοκαρόπουλου.