Επιλογή Ραμμάτων Ethicon

ETHICON

Απορροφήσιμα ράμματα

Τα συνθετικά απορροφήσιμα ράμματα Ethicon παρουσιάζουν μια σειρά διαφορετικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Από το Vicryl Rapid για αποτελεσματική βραχυπρόθεσμη υποστήριξη τραύματος, έως το Vicryl για μεσοπρόθεσμες εφαρμογές. Τα απορροφήσιμα ράμματα Ehicon αποδίδουν βέλτιστα σε όλο το εύρος των χειρουργικών αναγκών.

Vicryl Rapid (Polyglactin 910) 

Επικάλυψη πολλαπλών ινών για χρήση σε μαλακό ιστό, βραχυπρόθεσμη υποστήριξη τραύματος και γρήγορη απορρόφηση.    

Vicryl (Polyglactin 910)

Πολύνημα για χρήση σε μαλακό ιστό, μικροχειρουργική και οφθαλμική χειρουργική & προσαρμογή νεύρων.

Monocryl (Polyglecaprone 25)      

Μονόνημα για χρήση γενικά σε μαλακό ιστό.

PDS II (Polydioxanone)

Μονονημα για χρήση γενικά σε μαλακό ιστό, μικροχειρουργική και οφθαλμική χειρουργική.

Εκτός από τα προϊόντα που αναφέρονται εδώ,

η Ethicon προσφέρει επίσης τα απορροφήσιμα ράμματα Vicryl® PlusMONOCRYL® Plus και PDS® Plus, τη σειρά αντιβακτηριακών ραφών Ethicon

Μη απορροφήσιμα ράμματα

Μη απορροφήσιμα υλικά χρησιμοποιούνται για ράψιμο ιστών που απαιτούν μακροχρόνια ή μόνιμη υποστήριξη, όπου η ισχύς του προϊόντος είναι κρίσιμη. Τείνουν να ταξινομούνται σε δύο κατηγοριες: αν είναι μονόινα ή πολυνηματικά, και αν είναι φυσικά ή συνθετικά. Η Ethicon διαθέτει ένα ευρύ φάσμα μη απορροφήσιμων ραμμάτων για να ταιριάζει με τις σημερινές απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά λείου Prolene και της ανώτερης αντοχής του πλεγμένου Ethibond.

Prolene (Polypropylene)

Μονόνημα για χρήση σε μαλακούς ιστούς, καρδιαγγειακές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Ethibond (Polyester)

Επικάλυψη πολλαπλών ινών για χρήση σε μαλακούς ιστούς, καρδιαγγειακές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Ethilon (Polyamid 6)

Μονόνημα για χρήση γενικά σε μαλακούς ιστούς, καρδιαγγειακές, νευροχειρουργικές και μικροχειρουργικές διαδικασίες

Silk (Virgin Silk)

Πολύνημα για χρήση σε γενικά μαλακούς ιστούς, καρδιαγγειακές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Εκτός από τα προϊόντα που αναφέρονται εδώ,

η Ethicon προσφέρει επίσης τα μη απορροφήσιμα ράμματα Pronova®, Mersilene®, Nurolon® και Steel ράμματα.

Απορροφήσιμα ράμματα

Vicryl Rapid : Το Ethicon Vicryl Rapid είναι το ταχύτερα απορροφήσιμο ράμμα. Είναι πλεγμένο για εύκολο χειρισμό και ασφαλή δέσιμο κόμπων. Το Vicryl Rapid έχει περάσει από ειδική επίστρωση για γρήγορη απορρόφηση και για ομαλή διέλευση μέσω ιστού. Το ράμμα είναι συνθετικό για ελάχιστη αντίδραση ιστού.

Vicryl : Το Ethicon Vicryl είναι ίσως το πιο διάσημο ράμμα στον κόσμο. Είναι μαζί με το Silk το πιο δημοφιλές υλικό ράμματος. Είναι πλεγμένο για εύκολο χειρισμό και ασφαλή δέσιμο κόμπων. Το Vicryl διαθέτει ειδική επίστρωση για την ελαχιστοποίηση της τριβής, την ομαλή διέλευση μέσω του ιστού και την εύκολη πρόσδεση. Οι ιδιότητες του Vicryl το καθιστούν ιδανικό για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όταν απαιτείται απορροφήσιμο ράμμα. Είναι συνθετικό για ελάχιστη αντίδραση ιστού.

Monocryl : Το Ethicon Monocryl είναι ένα μαλακό ράμμα με δομή μονονημάτων για ομαλή διέλευση μέσω ιστού. Είναι συνθετικό και προκαλεί ελάχιστη αντίδραση ιστού. Χάρη στις ιδιότητες του Monocryl μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Το Monocryl επηρεάζεται επίσης λιγότερο από τους υποδοχείς βελόνων από άλλα ράμματα μονόινα, αν και συνιστάται πάντοτε η προφύλαξη.

PDS II : Το Ethicon PDS II είναι η δεύτερη γενιά μονόινων ραφών, των οποίων οι δομές παρέχουν ομαλή διέλευση μέσω ιστού. Είναι συνθετικό και προκαλεί ελάχιστη αντίδραση ιστού. Χάρη στον εκτεταμένο χρόνο έντασης του PDS II, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών εφαρμογών. Καθώς όλα τα μονόινα  ράμματα είναι ευαίσθητα στη μηχανική καταπόνηση π.χ. στήριγμα της βελόνας γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται η προφύλαξη.

Μη απορροφήσιμα ράμματα

Prolene : Το Ethicon Prolene είναι ένα ράμμα μονόινο με πολύ λεία επιφάνεια και υφή συνθετικών ινών. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το Prolene ένα πολύ χρήσιμο μη απορροφήσιμο ράμμα για ομαλή διέλευση μέσω ιστού με ελάχιστη αντίδραση ιστού. Το Prolene είναι βιολογικά αδρανές και προκαλεί λιγότερη φλεγμονώδη απόκριση στον ιστό που ράβεται από τις φυσικές ίνες και δεν αποικοδομείται από τα ένζυμα που υπάρχουν στο σώμα. Το ράμμα εγκλείεται τελικά από τον θεραπευτικό ιστό και δεν απαιτεί αφαίρεση από ιατρό.

Ethibond : Το Ethicon Ethibond είναι ένα πλεκτό ράμμα πολλαπλών ινών για εύκολο χειρισμό και ασφαλή δέσιμο. Το Ethibond επικαλύπτεται με πολυβουτυλικό άλας για ομαλή πρόσδεση και εύκολη διέλευση μέσω του ιστού. Η επικάλυψη που λειτουργεί ως λιπαντικό για τη μηχανική βελτίωση των φυσικών ιδιοτήτων του μη επικαλυμμένου ράμματος βελτιώνοντας τις ιδιότητες χειρισμού σε αντίθεση με τις πλεγμένες, μη επικαλυμμένες ίνες. Το ράμμα είναι συνθετικό για ελάχιστη αντίδραση ιστού.

Ethilon : Το Ethicon Ethilon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μη απορροφήσιμα ράμματα. Έχει δομή μονόινη για ομαλή διέλευση μέσω ιστού, παρέχοντας ταυτόχρονα αντοχή και σταθερότητα κόμπων. Είναι ένα ράμμα φιλικό στους ιστούς και χρησιμοποιείται συχνά για το ράψιμο του δέρματος και διατίθεται επίσης σε πολύ λεπτές διαστάσεις (11-0) καθιστώντας το επίσης κατάλληλο για αισθητική χειρουργική.

Silk : Το Silk είναι ένα κλασικό ράμμα. Το Ethicon Silk είναι φτιαγμένο από την καλύτερη πρώτη ύλη από τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα Bombyx Mori. Μετά από ενδελεχή καθαρισμό, το υλικό πλέκεται με μια ειδική μέθοδο που ονομάζεται PERMA-HAND. Αυτή η διαδικασία δίνει στο Ethicon Silk τα χαρακτηριστικά ενός λείου, ισχυρού ράμματος με εύκολο χειρισμό και σταθερότητα κόμπων.