Οδηγίες περιποίησης φυσικής-συνθετικής περούκας

Φυσική τρίχα

Πώς να φροντίσετε τις φυσικές & συνθετικές περούκες, και τα extensions.

Πώς να φροντίσετε τις φυσικές & συνθετικές περούκες, και τα extensions. Για τον ήπιο καθαρισμό της υψηλής ποιότητας φυσικών περουκών, χρησιμοποιηστε ειδικα σαμπουάν, conditioner και κρέμες μαλλιών και θα εχετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση για όλα τα μοντέλα φυσικών μαλλιών που σας  εγγυάται ένα μεταξωτό, λαμπερό με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα.

Πριν ξεκινήσετε τον  καθαρισμό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως δε θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τα κλασσικά προϊόντα καθαρισμού μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη ζημιά στη δομή της τρίχας με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής της να μειωθεί. Καθαρίστε την περούκα σας τακτικά αλλά μην την πλένετε πολύ συχνά.  Εμείς συστήνουμε το πλύσιμο να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, με την προοπτική ότι θα τη φοράτε κάθε μέρα. Αποφύγετε την τριβή. Προσέξτε όταν ανοίγετε τον φούρνο ή το καπάκι κατσαρόλας σε  νερό που βράζει ή όταν βρίσκεστε μπροστά σε φωτιά ή έντονο φως ή στο σολάριουμ.

• ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τοποθετείστε την περούκα σας σε μια κεφαλή πολυστυρενίου και σταθεροποιήστε την με  2 τσιμπιδάκια. Ποτέ μην τρυπάτε με τα τσιμπιδάκια μέσα στο Lacefront ή στην μοόινη κορυφή της περούκας. Συστήνουμε η περούκα να είναι ελαφρώς πιασμένη όταν την πλένετε (πάντα ξεκινώντας από κάτω και σιγά-σιγά προχωράτε προς την κορυφή). Χρησιμοποιείστε ειδική μεταλλική βούρτσα (με στογγυλεμένα δοντάκια!) και χτενίστε την περούκα σας. Μην χρησιμοποιείτε τις κλασσικές βούρτσες του εμπορίου.

• ΠΛΥΣΙΜΟ

Προ – πλύνετε την περούκα κάτω από κρύο νερό αφήνοντας το νερό να τρέχει με τη φορά των μαλλιών.  Βάλτε ελάχιστο σαμπουάν  στην παλάμη σας και ξεκινήστε να πλένετε από τη βάση προς τις άκρες. Μουλιάστε για 10-15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε διεξοδικά. Αφότου τελειώσετε με το πλύσιμο προτείνουμε μια κρεμα μαλλιων . Έπειτα επαναλάβετε το διεξοδικό ξέβγαλμα.

• ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σκουπίστε απαλά το παραπανίσιο νερό και πατήστε ελαφρά με μια πετσέτα.    Χρησιμοποιείστε μια μεταλλική βούρτσα(με στρογγυλοποιημένα δοντάκια) και χτενίστε την περούκα σας. Τοποθετείστε την περούκα σε ειδική κεφαλή και αφήστε να στεγνώσει φυσικά πάνω σε μια πετσέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης πιστολάκι σε μέτρια ένταση.

Προσοχή: Ποτέ μην στεγνώνετε την περούκα σας τρίβοντας την με την πετσέτα και μην την χτενίζετε όσο είναι ακόμα βρεγμένη!

Συνθετική τρίχα

Πώς να περιποιηθείτε τις συνθετικές σας περούκες, εξτένσιονς και ποστις.

Για την καλύτερη δυνατή περιποίηση της συνθετικής σας περούκας συστήνουμε σαμπουάν, μπαλμ & κοντισιονερ .

Πριν ξεκινήσετε τον  καθαρισμό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως δε θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τα κλασσικά προϊόντα καθαρισμού μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη ζημιά στη δομή της τρίχας με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής της να μειωθεί. Καθαρίστε την περούκα σας τακτικά αλλά μην την πλένετε πολύ συχνά.  Εμείς συστήνουμε το πλύσιμο να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, με την προοπτική ότι θα τη φοράτε κάθε μέρα. Αποφύγετε την τριβή και την υπερβολική θερμότητα. Παρόλα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιείται πιστολάκι ή ισιωτικό μαλλιών αλλά σε μεσαία  θερμότητα. Προσέξτε όταν ανοίγετε τον φούρνο ή το καπάκι κατσαρόλας σε  νερό που βράζει ή όταν βρίσκεστε μπροστά σε φωτιά ή έντονο φως ή στο σολάριουμ.

• ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΗΠΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σαμπουάν  σε 1 λίτρο χλιαρού νερού. Έπειτα ανακινήστε  ελαφρώς την περούκα και βάλτε την στο «λουτρό» με το σαμπουάν. Το σαμπουάν έχει ένα αυτοκαθαριζόμενο αποτέλεσμα - δεν χρειάζεται να ανακατευτεί  κτλ. Μετά από 10 λεπτά αφαιρέστε την και ξεπλύνετε προσεκτικά σε καθαρό χλιαρό νερό. Μην την τρίβετε ή την στραγγίζετε!

• BALM ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ

Για ένα υγιές, λαμπερό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο  Balm σε ένα λίτρο χλιαρό νερό.  Αφήστε το 10 λεπτά να ενεργήσει και ξεβγάλτε διεξοδικά.  Έπειτα αφήστε την να στεγνώσει φυσικά. Μην υποβάλλετε την περούκα σε επιπλέον θερμότητα

• CONDITIONER ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το conditioner προσφέρει την τέλεια προστασία και μια επιπλέον λάμψη.  Ψεκάστε σε μικρές δόσεις. Ρίξτε δυο τρεις σταγόνες στα χέρια σας και δουλέψτε τις άκρες των μαλλιών.

Μην ξεβγάζετε!

• STYLING ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Το styling δίνει το τέλειο φινίρισμα σε κάθε hairstyle.  Χρησιμοποιείστε με φειδώ, το σπρέι μαλλιών ή το υγρό gel που παρέχει το ιδανικό κράτημα.